Waarom een meerlagenbuis systeem? Wat is het en wat zijn de voordelen hiervan?

Wendy Senssen
18 augustus 2021 12 min lezen

Er zijn verschillende omschrijvingen voor het meerlagenbuis systeem dat kan worden gebruikt in drinkwaterinstallaties en Cv-installaties in zowel lage als hoge temperatuur systemen. Niet voor niets een installatiesysteem dat ontzettend populair is onder de installateurs.

Het is minder arbeidsintensief dan het monteren van een leidingsysteem gemaakt met knelfittingen en soldeerfittingen, en daarnaast is het BONFIX Alu-pers systeem makkelijk in gebruik! Ideaal voor iedere installateur!

Het BONFIX alu-pers systeem bestaat uit 3 componenten:

-        De meerlagenbuizen

-        De Alu-persfittingen

-        Het gereedschap

Meerlagenbuis:

De BONFIX meerlagenbuizen zijn beschikbaar in 3 uitvoeringen.

De kale systeembuis. De systeembuis met een mantel bescherming en de systeembuis met isolatie. Systeembuizen kunnen worden geknipt, ontbraamd en worden geperst op de alu-persfitting.

De buizen zijn eenvoudig te vormen met een buigveer.

Meer informatie? Lees dan onze blog 'BONFIX Meerlagenbuis'.

De Alu-persfittingen

Werk je met knelfittingen of soldeer? Dan zullen de Alu-persfittingen een verademing zijn! Het persen van een fitting is namelijk stukken minder arbeidsintensief dan het snijden en ontbramen van de koperen buizen, plus het handmatig  en het aandraaien van de knelring en knelmoer.

Het gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Er zijn verschillende type persmachines verkrijgbaar van diverse merken. De BONFIX Alu-persfittingen kunnen worden geperst met de meeste gangbare type persbekken die je waarschijnlijk al in bezit hebt! Het aanschaffen van een compleet nieuwe persmachine is meestal niet nodig. 

Heb je al een persbek in het bezit, en wil je weten met welk profiel de BONFIX Alu-persfittingen worden gedicht? De meest bekende merken met hun persbekken, hebben wij op een rijtje gezet in onze blog 'Welke persbek voor welke koppeling'.

Voor een makkelijke insteek van de buis in de fitting, is het essentieel om de systeembuis te ontbramen met een inwendige- en uitwendige ontbramer

Een aantal voordelen van het BONFIX Alu-perssysteem:

  •  Lange levensduur - zo'n 50 jaar bij normaal gebruik
  • 100% zuurstofdicht
  •  Corrosiebestendig
  •  Zowel de fittingen, de systeembuizen en het gereedschap zijn licht van gewicht
  •  Slijtvast

 

Zelf zien? Vraag hieronder een gratis proefsetje aan en ervaar het zelf! 

Vraag een gratis Alu-pers proefset aan!
BONFIX proefset Alu-pers

Reacties