Mijn wasmachinekraan lekt, wat nu?

Naomi van Buul
16 september 2021 9 min lezen

Druppelende beluchterkraan? Vervelend, maar wij helpen jou!

Wellicht is er bij de montage van de kraan niet voldoende doorgespoeld met water, is er sprake van verkalking, zijn de onderdelen beschadigd of is er na verloop van tijd vuil in de kraan terecht gekomen.

Een druppelende kraan kan vele oorzaken hebben, maar het is niet altijd nodig om een nieuwe beluchterkraan te kopen. Het probleem kan klein zijn en is misschien door deze vier stappen makkelijk zelf op te lossen.

Wij hebben de stappen voor je uitgeschreven, zodat jij binnen vijf minuten weer een wasje kan draaien.

STAP 1

Draai de beluchterkraan dicht.

STAP 2

Haal de beluchter (figuur 1) uit de beluchterkraan met een 16 mm steeksleutel. De beluchter bestaat uit twee onderdelen (figuur 2 en 3). Het is belangrijk om deze onderdelen niet te beschadigen, om verdere lekkage te voorkomen.Figuur 1Fuguur 2 en 3

STAP 3

Spoel de onderdelen één-voor-één af onder een koude kraan. Zorg ervoor dat de twee zwarte O-ringen goed afgespoeld zijn. Zie je dat de O-ringen kapot of verkalkt zijn, dan kan dit de oorzaak zijn van een druppelende kraan. De ring kan niet meer goed zijn werk doen en is toe aan vervanging. Een losse BONFIX O-ring is verkrijgbaar bij de groothandel.

STAP 4

Zet de beluchter weer in elkaar en plaats het terug in de beluchterkraan met een 16 mm steeksleutel. En voilà… Draai de beluchterkraan open en kijk of het probleem verholpen is.

 

Merk je dat de wasmachinekraan toch nog lekt? Dan zijn de onderdelen waarschijnlijk beschadigd. Vraag bij je dichtstbijzijnde groothandel naar de BONFIX beluchterkraan met keerklep.

Download het digitale assortimentsoverzicht
Boek 2023 hardcopy klein v3

Reacties